2021-heden

56 jaren jong
Bijzondere tijden
Het 56e seizoen is in een rare tijd afgetrapt, de hele wereld in de ban van de coronapandemie. Geen land ontkwam hieraan, ook Waarland niet. Desalniettemin heeft de vereniging zich voorgenomen Kluivenburg 2021 zo veel mogelijk door te laten gaan, in de vorige 55 jaar heeft ook niets ons laten stoppen. Het zal wel anders moeten, want we leven in een zogenaamde 1,5 meter samenleving. Om het virus niet verder te laten verspreiden, zijn er verregaande maatregelen ingesteld door de overheid, die carnaval vieren erg lastig maken. Fysieke bijeenkomsten zijn verboden, accommodaties en horeca zijn dicht en groepsvorming is niet toegestaan. Alleen voor de jeugd gloort er wat hoop, kinderen hoeven zich grotendeels niet aan de maatregelen te houden.
Een digitale Openingsavond op 14 november, waarbij het bestuur de nodige versnaperingen in de middag rondbracht, was de oplossing voor de aftrap van het 56e seizoen. Via online videoverbindingen konden de Kluivers de installatie van Prins Kluif V (Hein Jan Veeman), Adjudant Erwin en de nieuwe hofdames (Meg Dekker en Tess Veldman, allebei dansmarieke in de voorgaande jaren). Er wordt afscheid genomen van Kelly en Mandy Mol, die 11 jaar aan de zijde van de Prins stonden. In het bestuur treden Kelly Dam-Mol en Brenda Houtenbos toe, afscheid wordt er genomen van Anniek Vink-Bruin, Esther van Duin en Paul Vast.

In seizoen 57 was het weer lastig om tot een normaal karnaval te komen, maar opnieuw dacht de vereniging in oplossingen. Kluivenburg 2022, inclusief Prinsenbal, werd verplaatst naar mei en juni, waardoor het letterlijk een tropisch karnaval werd. Dat was ook het thema en veel vakantiegangers keken hun ogen uit tijdens de activiteiten van de Kluivers. Voor het eerst werden De Luwe Stek en De Pub als feestlocaties aan gedaan, waardoor nu ook andere horeca gelegenheden konden genieten van karnaval. Toch hopen de Kluivers dat het de komende jaren eindelijk weer eens normaal gevierd kan worden.
De coronapandemie heeft ook haar uitwerking op het ledenbestand, aan het einde van seizoen 2021-2022 moet er van maar liefst 11 leden afscheid worden genomen omdat zij andere bezigheden hebben. Vanuit de meest trouwe leden nemen Jeroen van Arnhem (28 jaar lid), Ivo Le Noble (17 jaar lid) en Marc Bruin (16 jaar lid) afscheid van de vereniging.

Op de Openingsavond van 2022-2023 (seizoen 58) treedt Simone Dam aan als nieuwe Adjudant en worden bijna alle leden lid gemaakt van de Raad. Er zijn nu nog 13 leden over, Erwin Dam wordt voorzitter. Met Nienke Groot vinden de Kluivers een nieuwe hofdame en als Raadslid worden Arie Groen, Kelly Dam, Mandy Bruin, Ruby Tesselaar en Brenda Houtenbos geïnstalleerd. Die laatste is ook de nieuwe secretaris.

Hoogtepunten uit het 6e lustrum:

14-11-2020 De Kluivers houden een digitale openingsavond, Meg Dekker en Tess Veldmen worden (op afstand) geïnstalleerd als nieuwe hofdames. Kelly Dam-Mol en Brenda Houtenbos zijn nieuwe bestuursleden, Anniek Vink-Bruin, Esther van Duin en Paul Vast stoppen. Michel van Duin stopt na 22 jaar als Raadslid.

14-2-2021 Ondanks een minimaal programma, wordt Paul Bakker op de ijsbaan onderscheiden in de Orde van de Snertpan.

15-2-2021 De Kluivers reiken voor het eerst in jaren de Orde van de Toet uit: Sportpodium Waarland mag deze in ontvangst nemen.

12-11-2021 Openingsavond, voor het eerst bij de Luwe Stek. Sabine Koning is nieuw Raadslid, als eerste vrouw in de Raad.

Dec-Feb 2022 Kluivenburg gaat niet door in februari, we verplaatsen het hele programma naar juni voor een zomers karnaval

10-6-2022 Met de Mindervalidendisco bij de Luwe Stek openen we Kluivenburg 2022 in de zomer

11/12-6-2022 Voor het eerst vieren we karnaval bij De Pub, met een quiz en DJ BO op zaterdag, de optocht op zondag. De route wordt ingekort, er doen geen andere praalwagens mee dan de Prinsenwagen.

7-10-2022 Ivo Le Noble zwaait op de jaarvergadering af als voorzitter, Erwin Dam neemt dat van hem over. Daarmee ontstaat een vacature voor Adjudant, want dat blijft hij er niet bij doen. Na kort beraad wordt Simone Dam de nieuwe Adjudant.

4-11-2022 Op de openingsavond worden er vijf leden benoemd tot Raadslid: Kelly Dam-Mol, Arie Groen, Mandy Bruin-Mol, Brenda Houtenbos en Ruby Tesselaar. Nienke Groot is de nieuwe hofdame, als opvolgster van Tess Veldman en Meg Dekker.