Prins Kluif V opent Kluivenburg

IMG_7128Op zaterdagavond 14 november hebben de Kluivers waardig afscheid genomen van Prins Hap IV, in het dagelijks leven Siem Stam genaamd. Siem is 11 jaar lang de Prins van De Kluivers geweest, met Adjudant Gajeslaier HJ aan zijn zijde. In deze periode zijn er historische dingen gebeurd voor de vereniging, met als hoogtepunt de verhuizing naar het Waarlands Dorpshuis twee jaar geleden.

Met het afscheid van Prins Hap IV moest Opperkluif Will op zoek naar een nieuwe Prins, welke hij heel, heel lang uitstekend geheim heeft gehouden. Leden en niet-leden van de vereniging hebben vanaf de Snarkavond van afgelopen seizoen tot en met 23.10 uur afgelopen zaterdag moeten gissen naar de naam van de nieuwe Prins. Nu weten we het: Prins Kluif V is de naam, met Adjudant Gajeslaier aan zijn zijde. Mandy en Kelly zijn aangebleven als Hofmoidjes en completeren de hofhouding van De Kluivers.

Miniraad

Voorafgaand aan alle verplichtingen die bij de Openingsavond horen, was het eerst feest voor de nieuwe Miniraad. Zij werden nog door Prins Hap IV geïnstalleerd en zullen tot en met Karnaval, onder leiding van mini-Prins Mees, adjudant Dean en hofmoidjes Suzanne Liza, zitting nemen in de Miniraad.

Afscheid Prins Hap IV, Danskluif, Hondenkluif en Strukkenboer

De voorzitter stond stil bij het afscheid van een aantal Raadsleden en natuurlijk van Prins Hap IV. Daarnaast traden Danskluif Michel van Duin, Hondenkluif Moos Vrijhoef en Strukkenboer Koos Bruin af (en de laatste ook weer aan) uit de Raad van Elf.

Onthulling Prins Kluif V

Toen was het grote moment daar: tegen 23.11 uur wordt de nieuwe Prins onthuld. Hoe dit ging? Check de video hieronder!

 

Installatie nieuwe Adjudant en Raadsleden

En Prins Kluif V kon meteen aan de bak met het installeren van zijn nieuwe Adjudant en de Raadsleden Prutkluif (Rick Veeman) en Buurkluif (Paul Vast).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *