Bijzondere tijden
Het 56e seizoen is in een rare tijd afgetrapt, de hele wereld in de ban van de coronapandemie. Geen land ontkwam hieraan, ook Waarland niet. Desalniettemin heeft de vereniging zich voorgenomen Kluivenburg 2021 zo veel mogelijk door te laten gaan, in de vorige 55 jaar heeft ook niets ons laten stoppen. Het zal wel anders moeten, want we leven in een zogenaamde 1,5 meter samenleving. Om het virus niet verder te laten verspreiden, zijn er verregaande maatregelen ingesteld door de overheid, die carnaval vieren erg lastig maken. Fysieke bijeenkomsten zijn verboden, accommodaties en horeca zijn dicht en groepsvorming is niet toegestaan. Alleen voor de jeugd gloort er wat hoop, kinderen hoeven zich grotendeels niet aan de maatregelen te houden.
Een digitale Openingsavond op 14 november, waarbij het bestuur de nodige versnaperingen in de middag rondbracht, was de oplossing voor de aftrap van het 56e seizoen. Via online videoverbindingen konden de Kluivers de installatie van Prins Kluif V (Hein Jan Veeman), Adjudant Erwin en de nieuwe hofdames (Meg Dekker en Tess Veldman, allebei dansmarieke in de voorgaande jaren). Er wordt afscheid genomen van Kelly en Mandy Mol, die 11 jaar aan de zijde van de Prins stonden. In het bestuur treden Kelly Dam-Mol en Brenda Houtenbos toe, afscheid wordt er genomen van Anniek Vink-Bruin, Esther van Duin en Paul Vast.

In seizoen 57 was het weer lastig om tot een normaal karnaval te komen, maar opnieuw dacht de vereniging in oplossingen. Kluivenburg 2022, inclusief Prinsenbal, werd verplaatst naar mei en juni, waardoor het letterlijk een tropisch karnaval werd. Dat was ook het thema en veel vakantiegangers keken hun ogen uit tijdens de activiteiten van de Kluivers. Voor het eerst werden De Luwe Stek en De Pub als feestlocaties aan gedaan, waardoor nu ook andere horeca gelegenheden konden genieten van karnaval. Toch hopen de Kluivers dat het de komende jaren eindelijk weer eens normaal gevierd kan worden.
De coronapandemie heeft ook haar uitwerking op het ledenbestand, aan het einde van seizoen 2021-2022 moet er van maar liefst 11 leden afscheid worden genomen omdat zij andere bezigheden hebben. Vanuit de meest trouwe leden nemen Jeroen van Arnhem (28 jaar lid), Ivo Le Noble (17 jaar lid) en Marc Bruin (16 jaar lid) afscheid van de vereniging.

Op de Openingsavond van 2022-2023 (seizoen 58) treedt Simone Dam aan als nieuwe Adjudant en worden bijna alle leden lid gemaakt van de Raad. Er zijn nu nog 13 leden over, Erwin Dam wordt voorzitter. Met Nienke Groot vinden de Kluivers een nieuwe hofdame en als Raadslid worden Arie Groen, Kelly Dam, Mandy Bruin, Ruby Tesselaar en Brenda Houtenbos geïnstalleerd. Die laatste is ook de nieuwe secretaris.